UTAZÁS VAGY PARKOLÁS DKV A  MEGOLDÁS                                                                             www.dkv.hu
MENETRENDVÁLTOZÁS - PONTOS KÖZLEKEDÉS, KISZÁMÍTHATÓ SZOLGÁLTATÁS - DKV

A DKV Zrt. 2010. november második felében a debreceni közösségi közlekedés egészét átfogó utasszámlálást végzett. A felmérés tapasztalatai alapján, társaságunk 2011. április 1-jétől a pontosság és a kiszámíthatóság jegyében, három ütemben megkezdi a helyi közösségi közlekedés vonalhálózatának, menetrendjének korszerűsítését. Célunk az, hogy az országban egyedülálló módon magas színvonalú, utasbarát, megbízható helyi közösségi közlekedést valósítsunk meg. Így április 1-jétől az első ütemben érintett járatok, a menetrendben feltüntetett időpontokban indulnak az adott megállókból.

 

Az egyik alapvető változás, hogy a városi közlekedés sajátosságaihoz igazodva a járatok menetidejében különbséget teszünk aszerint, hogy mely időszakban közlekednek. A „Menetidő 1” időszak hétköznapokon 06.00-tól 19.59-ig, szombaton 08.00-tól 13.59-ig, vasárnap 14.00-tól 19.59-ig tart.  A „Menetidő 2” időszak pedig a „Menetidő 1”- en kívül eső minden más időszak. A kétféle

 menetidő alkalmazásával szeretnénk elérni a járművek pontos indulását és célállomásra való érkezését, azaz a kiszámíthatóbb, tervezhetőbb városi utazást.

Az első ütemben, az utasszámlálási adatok figyelembe vételével, 2011. április 1-jétől a következő járatok menetrendjét alakítjuk át:

  • 1-es villamos

  • 2/2A, 2D, 3/3A, 3E és 4-es számú trolibusz

  • 24-es, 25-ös, 25Y-os, 31-es és 32-es számú autóbusz

A debreceni fiatalok régóta szeretnék, ha a villamos éjszaka is szállítaná az utaso

kat, ezért április 1-jétől szombatonként két új villamosjárat közlekedik a Nagyállomástól, 23 óra 40 és 00 óra 20 perctől.

A 2D jelű trolibusz menetrendjét a 2/2A trolibusz menetrendjébe építjük be. A 3E jelű egyetemi trolibuszjárat a továbbiakban nem közlekedik. Az egyetemi campusok eléréséhez 51-es jelzéssel egy új autóbuszjárat indul, mellyel elérhetővé válik a négy egyetemi központ, beleértve az Agrár- és Gazdálkodástudományi Centrumot is.

Társaságunk április 1-jétől a trolibusz felsővezeték-hálózat éjszakai karbantartási munkálatait átszervezi, hétvégéken nappal végzi, ezért szombaton és vasárnap trolibuszok helyett autóbuszok közlekednek majd. Az autóbuszok a trolibuszvonalakon használt számozással, jelöléssel megegyezően, a megszokott útvonalakon járnak.

Az eddigi gyakorlattól eltérően, a megállóhelyeken elhelyezett menetrendben az indulási időpontok nem a végállomástól számított indulási időket, hanem az adott megállóhelytől való indulási időket jelentik. Így az utasoknak nem kell számolgatniuk, hogy mikorra ér oda az adott jármű, mivel a menetrendi tájékoztatókban az adott megállóhelyről való indulási időpont világosan látható.

Felhívjuk tisztelt utasaink figyelmét, hogy az új típusú menetrendekkel még csak a módosított járatoknál (1-es villamos, 2/2A, 3/3A, és 4-es trolibusz, 24-es, 25-ös, 25Y, 31-es, 32-es, 51-es autóbusz) találkozhatnak, a többi vonalnál a menetrendi hirdetmények a korábbi gyakorlatnak megfelelően jelennek meg.

A 2011. április 1-jétől érvényes menetrendi változásokat tartalmazó tájékoztató letöltése

 

 

 

 

 

Új időszakos bérletpénztár nyílik Debrecen-Józsán

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2011. március 28-ától Társaságunk bővíti az értékesítési helyeit.

 

Az új időszakos bérletpénztárunk címe: Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi út 6.
A pénztár minden hónap 28-ától 8-áig az alábbi nyitvatartási időben várja kedves Utasainkat:

hétfő-péntek: 8.00 - 19.00
      szombat: 8.00 - 16.00
     vasárnap: 8.00 - 11.00

A pénztérban lehetőségük lesz vonaljegyet, gyűjtőjegyet, 1,3,7 napos jegyet, helyi bérletet, valamint kiegészítő helyi bérletet vásárolni.

 

 

 

 

 

Átmeneti forgalomkorlátozás a villamos-közlekedésben

15.03

 

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy rendőrségi munkák miatt (baleset-rekontruálás) a villamos-közlekedés átmenetileg két szakaszban zajlik:

Nagyállomás - Debrecen Plaza - Nagyállomás, valamint Debrecen Plaza - Egyetem - Debrecen Plaza

A fent említett forgalomkorlátozás a rendőrségi munkák befejeztéig áll fent!

Megértésüket köszönjük!


 

15.38

A forgalomkorlátozást feloldották. A villamosok a megszokott rendben közlekednek.

Türelmüket köszönjük!

 

 

Asztali nézet